Welkom bij Onze Zadenbieb: Jouw Bron voor Biodiversiteit en Duurzaam Tuinieren

Ontdek een wereld van plantendiversiteit en deel jouw liefde voor tuinieren met de gemeenschap bij Onze Zadenbieb. Hier kom je alles te weten over hoe onze zadenbieb werkt en hoe je deel kunt uitmaken van deze bloeiende groene beweging.

Wat is Onze Zadenbieb?

Onze Zadenbieb is een levendige gemeenschap van tuinliefhebbers, nieuwsgierige groene duimen en iedereen die wil bijdragen aan de groeiende biodiversiteit in onze omgeving. Ons doel is om toegang te bieden tot een uitgebreide variëteit aan zaden en kennis, en om de banden binnen onze gemeenschap te versterken door middel van tuinieren. Op het moment van schrijven zijn er twee categorieën te weten groenten en bloemen. Je kunt gemakkelijk een categorie toevoegen door een gripzakje en een permanent marker. In de enveloppen komen de zaden en die komen op hun beurt in de juiste categorie. 

Hoe Werkt Het?

1.  Of het nu gaat om smakelijke tomaten, kleurrijke bloemen of aromatische kruiden, we hebben voor elk wat wils.

2. Kies de zaden die je graag wilt laten groeien en leen ze gratis. We moedigen iedereen aan om zorgvuldig met de zaden om te gaan en te leren hoe ze te planten en verzorgen.

3. Plant de zaden in je eigen tuin, pot of balkonbak. Zie hoe ze gedijen en geniet van de voldoening van het kweken van je eigen voedsel en bloemen. Volg onze tips en advies om succesvol te tuinieren.

4. Na de oogst vragen we je om een deel van de geoogste zaden terug te geven aan Onze Zadenbieb. Op deze manier kunnen we de cyclus van delen en groei voortzetten.

Waarom Onze Zadenbieb?

Door zaden van verschillende planten te delen en te kweken, dragen we bij aan het behoud van biodiversiteit in onze gemeenschap.

 Leer duurzame praktijken en verbeter de gezondheid van de bodem en het milieu.

Ontmoet medetuinders, deel kennis en bouw sterke banden op binnen onze bloeiende gemeenschap.

Wil je deel uitmaken van Onze Zadenbieb? Iedereen is welkom, ongeacht je ervaringsniveau. Registreer je bij Onze Zadenbieb en word een actief lid van onze groeiende gemeenschap.

https://chat.whatsapp.com/K1eYnD5vxus1tcp4FHiwKh